vrijdag 28 augustus – 14.00 en 20.15 uur
woensdag 2 september – 14.300 en 20.15 uur

Little women

Greta Gerwig

Kostuumdrama van Greta Gerwig (Lady Bird) over vier zussen die opgroeien tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, met Saoirse Ronan, Emma Watson, Meryl Streep en Timothée Chalamet.

Winnaar van de Oscar voor beste kostuumontwerp. Genomineerd voor 6 Oscars, waaronder beste film, beste vrouwelijke hoofdrol en beste vrouwelijke bijrol.

De impulsieve Amy, de bedachtzame Meg, de zachtaardige Beth en de vrijgevochten Jo hebben een zeer hechte band, al is er ook de nodige onderlinge rivaliteit. Terwijl hun vader vecht aan het front, leven de vier zussen in relatieve armoede. Desondanks worden ze aangemoedigd om hun eigen weg in de wereld te vinden; bijzonder in een tijd waarin vrouwen meestal afhankelijk zijn van een echtgenoot.

Gerwigs liefde voor Louisa May Alcotts gelijknamige boek spreekt uit alles, maar ze geeft een eigen, frisse draai aan het iconische verhaal over zusterschap. Ze houdt vast aan de oorspronkelijke tijd en plaats, maar legt meer nadruk op de moderne feministische boodschap en brengt het verhaal met meer humor dan we van eerdere verfilmingen gewend zijn. En ze verzamelde een droomcast om de hoofdrollen te vertolken.

Met: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet, Meryl Streep

VS 2019 – 135 minuten

Bekijk hieronder de trailer: