Vrijdag 27 februari 2019

Leave no trace

Debra Granik

Een vader en zijn dochter leven zelfvoorzienend in de wouden rond Portland (Oregon). Na een fout worden ze ontdekt en door de autoriteiten weggehaald uit hun schuilplaats.

Will heeft zich niet voor niets weggetrokken uit de maatschappij. Hij is een oorlogsveteraan met een posttraumatische stressstoornis. De dichte bossen bieden hem de rust die hij nodig heeft. Zijn dochter Tom weet niet beter en is gewend aan het leven buiten de samenleving. De intieme idylle van de twee wordt echter verstoord als de autoriteiten hen op het spoor komen en dwingen in een ‘normaal’ huis te gaan wonen. Will wil zich liever niet aanpassen, terwijl Tom een nieuwe wereld ontdekt. Kan hun relatie deze verandering doorstaan?

Leave No Trace is gemaakt door de regisseur van Winter’s Bone. Ook nu overheerst het mededogen voor mensen die aan de onderkant of buiten de (Amerikaanse) samenleving leven. De sfeer is door Graniks subtiele aanpak bij vlagen bijna meditatief, met louter natuurlijke geluiden, beelden van de prachtige natuur en een rustig tempo.

Vrijdag 27 februari 2019
Met: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard, Derek Drescher, Michael Draper
VS, Canada 2018 – 104 minuten

Bekijk hieronder de trailer: