If Beale Street could talk

Berry Jenkins

Romantisch drama over een jong Afro-Amerikaans koppel dat uit elkaar gerukt wordt als de man ten onrechte wordt veroordeeld voor een verkrachting.

De titel staat voor elke straat in elke zwarte wijk in elke grote Amerikaanse stad. In dit tijdloze, ontroerende en universele verhaal dat speelt in de jaren zeventig van de vorige eeuw zien we Fonny en Tish, die al van jongs af aan bevriend zijn met elkaar. Als ze rond de twintig zijn, verandert hun vriendschap in liefde. Niet lang daarna wordt Fonny op verdenking van verkrachting gearresteerd door een corrupte witte agent. De racistische en meedogenloze mores van de witte wereld dringt bruut hun leven binnen. De inmiddels zwangere Tish krijgt de volledige steun van haar ouders, die haar ondanks hun machteloosheid omringen met alle warmte die maar mogelijk is.

IF BEALE STREET COULD TALK is een intiem portret over onvoorwaardelijk vertrouwen en hoop. De film is genomineerd voor drie Oscars, waarbij de nominatie voor vrouwelijke bijrol (Regina King) de grootste kansen wordt toegedicht.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. Regina King won voor haar rol in de film een Oscar.

Vrijdag 20 september 2019

Met: KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo, Teyonah Parris.
Verenigde Staten 2018 – 120 minuten

Bekijk hieronder de trailer: