Woensdag 11 december 2019

Dirty God

Sasha Polak

De eerste Engelstalige speelfilm van Sacha Polak (Hemel) portretteert een veerkrachtige jonge vrouw uit Londen die – verminkt na een zuuraanval door haar ex – haar leven weer oppakt.

Na die wraakactie probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Nu woont ze met haar moeder en haar tweejarige dochter in een arbeiderswijk in Oost-Londen.

Wat volgt is de strijd van Jade voor een plek in een door uiterlijke schoonheid en perfectie geobsedeerde wereld. Plastische chirurgie moet uitkomst bieden. Hoewel de behandelende artsen tevreden zijn met het resultaat, vindt Jade dat het beter moet kunnen.

DIRTY GOD is indrukwekkend, niet in de laatste plaats door het acteerwerk van Vicky Knight, die als kind zelf ernstige brandwonden opliep. Zij weet dus uit eigen ervaring hoe moeilijk het herdefiniëren van je eigen schoonheid is. En dat te midden van starende blikken.

Won onlangs twee Gouden Kalveren voor Beste Regie en Best Film.

Woensdag 11 december 2019
Met: Vicky Knight, Eliza Brady-Girard, Rebecca Stone, Dana Marineci, Karl Jackson. Nederland, VK, België, Ierland 2019 – 104 minuten

Bekijk hieronder de trailer: