Vrijdag 20 maart 2020 – 14.00 uur
Vrijdag 20 maart 2020 – 20.15 uur

EXTRA voorstelling vrijdag 27 maart 2020 – 14.00 uur

De beentjes van Sint-Hildegard

Johan Nijenhuis

De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD is een relatiekomedie over verstikkende liefde. Over de vraag in hoeverre je in je relatie alles wilt delen en in hoeverre je ruimte laat. En wat als je eigen behoefte niet (meer) aansluit bij die van je partner? Als dat wat je aanvankelijk bij elkaar bracht je inmiddels uit elkaar drijft? Wat als je bent veranderd, maar de ander niet? Blijf je dan bij elkaar of zet je er een punt achter? En als de ander is veranderd, verander je dan mee, neem je het voor lief, of haak je af?
Deze film over het losbreken uit vastgeroeste patronen is nagenoeg geheel in het Twents gesproken en Nederlands ondertiteld.

Vrijdag 20 maart 2020

Met: Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel, Aniek Stokkers, Stef Assen, Daphne Bunskoek
NL 2019 – 103 minuten

Bekijk hieronder de trailer: