Maandag 9 maart 2020

Bombshell

Jay Roach

Vandaag organiseert Serviceclub Soroptimist International, club Almelo een filmavond in Hof 88 in het kader van Internationale Vrouwendag. De opbrengst gaat naar de internationale stichting Niños de Guatemala, die kansarme kinderen in Guatemala die anders geen mogelijkheid zouden hebben om onderwijs te volgen, een opleiding geeft.

Kaarten zijn op de avond van de voorstelling te koop aan de zaal voor € 9,00 per stuk. Ze zijn tevens te bestellen door onder vermelding van de naam/namen € 9,00 per persoon over te maken op rekeningnummer NL86INGB0004941689 t.n.v. Soroptimist International club Almelo.

Drama over een #MeToo schandaal bij Fox News, met Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie als drie Fox-medewerkers die hun baas aanklagen voor seksuele intimidatie.

De giftig-mannelijke cultuur bij Fox News was een publiek geheim, maar de bom barstte toen Fox-prominente Gretchen Carlson besloot Fox-directeur Roger Ailes aan te klagen voor seksuele intimidatie. Fox-presentatrice Megan Kelly staat dan – in het pre-Harvey Weinstein/#MeToo-tijdperk – voor een dilemma: haar carrière op het spel zetten en zich aansluiten bij Carlson, of toch maar zwijgen.

Roach (TRUMBO) laat op ontluisterende wijze zien hoe destructief een werkomgeving kan zijn waar vrouwen worden geïntimideerd en tegen elkaar worden uitgespeeld. Toch is BOMBSHELL geen didactische film over gendergelijkheid of een aanklacht tegen mannen. Het is een explosief drama over interessante vrouwen in een extreme situatie. En over hoe moeilijk het kan zijn om het juiste te doen. Oscarwinnaars Theron, Kidman en Lithgow zijn overtuigend in hun rollen als respectievelijk Kelly, Carlson en Ailes, en lijken door het werkelijk fenomenale grimeerwerk als twee druppels water op de Fox-journalisten.

BOMBSHELL kreeg onlangs een Oscars voor make-uo en haarstyling.

Maandag 9 maart 2020

Met: Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman, John Lithgow, Brigette Lundy-Paine
VK, VS – 119 minuten

Bekijk hieronder de trailer: