Woensdag 3 april 2019

Beautiful boy

Felix van Groeningen

Ontroerend familiedrama van de Belgische regisseur Felix van Groeningen (De Helaasheid Der Dingen, The Broken Circle Breakdown) over een vader die ontdekt dat zijn geliefde zoon verslaafd is aan drugs. Een hartverscheurend waargebeurd verhaal gebaseerd op de autobiografieën van New York Times-journalist David Sheff en zijn zoon Nic.

Vader David, een freelance journalist, heeft een uitstekende band met zijn getalenteerde zoon Nic. Logisch dat zijn wereld instort als Nic verslaafd blijkt te zijn. De film toont de gevolgen: zowel vader als zoon worden geplaagd door schuldgevoelens en de familiebanden komen zwaar onder druk te staan. Via flashbacks wordt de kijker meegezogen in de aanleiding van dit drama, waar de vader misschien alleen uit kan ontsnappen door zijn zoon volledig los te laten.

Beautiful boy is het Engelstalige debuut van de Belg Felix van Groeningen. Het veel grotere budget waarover hij beschikte, doet geen afbreuk aan zijn vermogen een ontroerend, pijnlijk en rauw menselijk drama te vertellen.

Deze film wordt vertoond i.s.m. Moviemind en zal worden ingeleid.

Woensdag 3 april 2019
Met: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney
VS 2018 – 121 minuten

Bekijk hieronder de trailer: