logolinks.jpg

Nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbriefLet op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Woensdag 22 november 2017 

A Street Cat Named Bob

Roger Spottiswoode


Met: Bob the Cat, Luke Treadaway, Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt, Anthony Head
VS 2016 - 103 minuten

Klik hier om te reserveren

Het hartverwarmende verhaal van de Londense straatmuzikant James Bowen, wiens leven ingrijpend veranderde door een ontmoeting met een gewonde rode kater. Gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Bowen, die wereldwijd onder kattenliefhebbers gretig aftrek vond.

Na een moeilijke jeugd heeft Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Hij spendeert zelfs zijn laatste geld aan medicijnen voor de kater. Wanneer Bob weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde.

Deze film vertonen we in samenwerking met Moviemind en zal worden ingeleid.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Vrijdag 24 november 2017

The Beguiled

Sofia Coppola


Met: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Laurence
VS 2017 - 94 minuten

Klik hier om te reserveren voor de voorstelling van 14.00 uur
Klik hier om te reserveren voor de voorstelling van 20.15 uur

Dit psychologische, thrillerachtige kostuumdrama van Sofia Coppola speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De dagelijkse routine op een geïsoleerde meisjeskostschool wordt verstoord door de komst van een gewonde, maar buitengewoon knappe soldaat.

Tijdens zijn gestaag vorderende genezing krijgt de korporaal van het vijandige leger oog voor zijn omgeving, vol met aantrekkelijke wezens in elegante, crèmekleurige gewaden. In de afgelegen gemeenschap ontstaat ineens een seksuele spanning waar sommige vrouwen niet ongevoelig voor blijken. De voorheen zo hechte gemeenschap dreigt te ontaarden in een jaloerse groep vrouwen die elkaar niet meer vertrouwen. Uit elkaar gedreven door de intriges van de ongenode gast beseft de directrice dat er iets moet gebeuren.

Winnaar van de prijs voor beste regie tijdens het filmfestival in Cannes.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Vrijdag 1 december 2017

Una mujer fantástica

Sebastián Lelio


Met: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Küppenheim, Nicolás Saavedra
Chili, Duitsland, Spanje, VS 2017 - 104 minuten

Klik hier om te reserveren

Wanneer haar levensgezel Orlando plotseling overlijdt, loopt Marina vast in een wereld vol vooroordelen. Drama omtrent een transgender vrouw en haar strijd om acceptatie.

Het zal je maar gebeuren. Overlijdt je twintig jaar oudere partner van wie je zielsveel houdt en die ook zielsveel van jou hield, word je ineens verdacht van moord. Dat is precies wat Marina overkomt. Dat ze zichzelf Marina noemt terwijl in haar identiteitspapieren een mannennaam staat, is slechts één van de feiten die de politie en de familie van de overledene verdacht vinden. Hoe komt Orlando aan al die blauwe plekken? En hoe verklaart Marina Orlando's hoofdwond?

Na zijn succesvolle GLORIA schetst Lelio opnieuw een intiem portret van een vrouw die graag zichzelf wil zijn, maar daarin door haar omgeving wordt gedwarsboomd. Hij brengt een empathische ode aan transgenders en de dagelijkse obstakels waar zij mee kampen.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Dinsdag 5 december 2017

Die Göttliche Ordnung

Petra Biondina Volpe


Met: Marie Leuenberger, Max Simonischek, Marta Zoffoli, Nicholas Ofczarek, Sofia Helin
Zwitserland 2017 - 96 minuten

Klik hier om te reserveren

Zwitserland, 1971. Nora is een jonge huisvrouw die samen met haar man en hun twee zonen in een rustig dorpje woont. Op het Zwitserse platteland hebben ze weinig meegekregen van de wereldwijde sociale onrusten in 1968. Het leven van Nora en de verhoudingen in hun dorp zijn dan ook onveranderd.

Ze is geliefd bij iedereen totdat de feministische beweging ook haar bereikt  en ze op begint te komen voor het recht om te stemmen voor vrouwen. In dit Zwitserse drama speelt de Duitse Actrice Marie Leuenberger. Regisseuse Petra Volpe weet ondanks de thematiek een luchtige film te maken die niet aan de boodschap afdoet. Het resultaat is een fijne feelgood film die niet prekerig overkomt en gegarandeerd voor een glimlach zorgt. Die Göttliche Ordnung werd gekozen als de Zwitserse inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Vrijdag 8 december 2017 

Retour en Bourgogne

Cédric Klapisch


Met: Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civi, Jean-Marc Roulot, María Valverde
Frankrijk 2017 - 114 minuten

Klik hier om te reserveren voor de voorstelling van 14.00 uur
Klik hier om te reserveren voor de voorstelling van 20.15 uur

Met RETOUR EN BOURGOGNE schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van hun vader beheren, maar ondertussen hun eigen pad in het leven moeten vinden.

Jean verliet tien jaar geleden Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn geboortestreek. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen ingrijpende keuzes te maken.

Regisseur Cédric Klapisch realiseert met deze film zijn lang gekoesterde droom om een film over wijn te maken, over het verstrijken van de seizoenen en het veranderende landschap. De keuze voor de locatie was snel gemaakt: Bourgogne, een regio met relatief veel kleinschalige familiebedrijven, waar de kunst van de ambachtelijke wijnbouw van generatie op generatie wordt doorgegeven.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Zondag 10 december 2017     

Filmhuis Almelo 45 jaar!


Als regelmatige bezoeker van het Filmhuis Almelo willen we u graag uitnodigen om samen met ons het 45 jarig bestaan van het Filmhuis te vieren.

Uiteraard vieren we dat met een film. Welke film dat zal zijn, is een verrassing. Maar we verzekeren u dat u deze nieuwe film, van eén van de grootste hedendaagse filmregisseurs, nog niet gezien heeft. De berichten zijn, dat de film goed is ….. Laat u zich verrassen.

Geen feestje zonder een hapje en een drankje. Rond en na de film zal er een verfijnd hapjesbuffet worden gepresenteerd.

Zorg dat u van de partij bent. Zondag 10 december bent u welkom vanaf 14:00 uur. De film start om 14:30 uur. De gezellige middag inclusief film en buffet kost € 17,50 p.p.

Deze unieke middag kent een gelimiteerd aantal plaatsen. Reserveren is mogelijk tot 3 december aanstaande. Kaarten bestellen/kopen aan de kassa van Theater Hof 88 of via websites: www.filmhuisalmelo.nl of www.hof88.nl

Klik hier om te reserveren   

Pagina 1 van 2