logoboven.jpg

Nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief



Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

vrijdag 20 oktober 2017

Auf einmal

Aslı Özge

Met: Sebastian Hülk, Julia Jentsch, Hanns Zischler, Sascha Alexander Gersak, Luise Heyer
Duitsland, Nederland 2016 - 112 minuten


Klik hier om te reserveren


Een stijlvolle en scherpe psychologische thriller als eerste Duitstalige speelfilm van de in Istanbul geboren van regisseur Aslı Özge.
Na een goed feest in het appartement van de succesvolle Karsten, blijft de mysterieuze Anna als laatste over. Als de twee het feest samen voortzetten, stort Anna opeens in. In een fractie van een seconde moet Karsten beslissen wat hij doet: blijft hij bij haar of zoekt hij hulp? Zijn keuze op dat ene moment blijkt enorme consequenties te hebben. Naarmate de achterdocht groeit komen zijn relatie, zijn reputatie, de band met zijn vrienden en zijn werk onder druk te staan. Langzaam worden zijn werkelijke bedoelingen van die avond duidelijk en vervaagt ongemerkt het verschil tussen goed en slecht. Is Karsten schuldig of niet?
De film kreeg tijdens het filmfestival in Berlijn een speciale vermelding van de Europa Cinemas jury, een panel van Europese bioscoopexploitanten.

Deze film wordt vertoond in het kader van het Overijssels Film Festival en zal worden ingeleid door Kevin Toma o.a. filmjournalist van de Volkskrant.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

woensdag 25 oktober 2017

The other side of hope

Aki Kaurismäki

Met: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Kati Outinen, Tommi Korpela
Finland, Duitsland 2017 - 98 minuten


Klik hier om te reserveren

Gortdroge humor en dialogen, een nostalgisch uiterlijk, dat zijn de ingrediënten van de Finse arthouse-favoriet Kaurismäki met dit kleine, menselijke verhaal rond een grote maatschappelijke kwestie. De Syriër Khaled is de oorlog in Aleppo ontvlucht op een vrachtschip met kolen. Eenmaal beland in Finland vraagt hij asiel aan. Als dat wordt afgewezen, duikt hij onder en belandt hij in het restaurant The Golden Pint. Eigenaar Wikstrom is een voormalig handelsreiziger in t-shirts die na de verkoop van zijn waar en de scheiding van zijn vrouw een nieuw bestaan wil opbouwen als restaurateur. Khaled wordt opgenomen in de kleine gemeenschap van het restaurant. De pogingen van Wikstrom om The Golden Pint tot leven te wekken - van gehaktballen tot sushi - zijn hilarisch en maken de film gaandeweg steeds vrolijker.
Het is in essentie een verhaal over mededogen, hoop en menselijkheid. Over mensen die zonder grote woorden gewoon het vanzelfsprekend goede willen doen. Een film waar je, ondanks de zware onderliggende thematiek, zo maar een goed gevoel van zou kunnen krijgen.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

vrijdag 27 oktober 2017

El ciudadano ilustre

Gastón Duprat & Mariano Cohn

Met: Oscar Martínez, Dady Brieva, Andrea Frigerio, Nora Navas, Manuel Vicente
Spanje, Argentinië 2016 - 118 minuten

Klik hier om te reserveren voor de matineevoorstelling van 14.00 uur
Klik hier om te reserveren voor de avondvoorstelling van 20.15 uur

Zwarte komedie waarin een schrijver na decennialange afwezigheid terugkeert naar zijn geboortestad. Omdat de bewoners van die stad zich herkennen in personages, blijkt dat het slechtste idee van zijn leven.

Daniel Montovani heeft Argentinië veertig jaar geleden de rug toegekeerd om zich te vestigen in Europa. Hij is inmiddels een succesvol schrijver met onder meer een Nobelprijs voor Literatuur op zijn naam. Uitnodigingen weigert hij systematisch. Totdat zijn geboortestad hem een ereburgerschap wil toekennen. De terugkeer naar zijn geboortegrond is niet alleen een nostalgische reis naar zijn verleden, maar bovenal een hereniging met de inspiratiebron voor al zijn werk.
Een interessante kijk op wat kunst en het bijbehorende creatieve proces is en hoe die zich verhouden tot het dagelijks leven. Tevens onderzoeken zij welke elementen je identiteit bepalen. De film sleepte vele prijzen in de wacht, waaronder de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Vrijdag 3 november 2017

Manifesto

Julian Rosefeldt


Met: Cate Blanchett, Erika Bauer, Ruby Bustamante, Carl Dietrich, Marie Borkowski Foedrowitz
Duitsland, Australië 2015 - 95 minuten

Klik hier om te reserveren

Experimentele maar ook heel geestige film, met virtuoos acteerwerk van Cate Blanchett. Ze speelt dertien verschillende rollen, waarbij manifesten van belangrijke kunstenaars en denkers van de 19de en 20ste eeuw als dialoog worden gebruikt.

Blanchett transformeert achteloos van de ene creatie in de andere, van anarchistische punker tot schooljuf en keurige huismoeder. De dialogen worden op een absurdistische manier gebracht in scènes waar ze geen verband mee lijken te hebben, waardoor teksten die alleen bestemd waren voor ingewijden ineens geschikt worden voor een groter publiek. De manifesten zijn onder meer van Karl Marx, Barnett Newman, Sol LeWitt, Lars von Trier en Claes Oldenburg.

Vooral dankzij Cate Blanchett werd het een adembenemende ervaring die continu blijft boeien.

Deze zeer bijzondere film ervaring vertonen wij in het kader van het Overijssels Film Festival.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Woensdag 8 november 2017

Maudie

Aisling Walsh


Met: Ethan Hawke, Sally Hawkins, Kari Matchett, Zachary Bennett, Gabrielle Rose
Ierland, Canada 2016 - 115 minuten

Klik hier om te reserveren

Ontroerend drama over het ongewone huwelijk tussen de Canadese volksschilder Maud Lewis en haar man Everett, gesitueerd tegen de achtergrond van het desolate, uitgestrekte landschap van Nova Scotia.

Als de levenslustige en wilskrachtige Maudie acht jaar oud is, blijkt ze een ernstige vorm van jeugdartritis te hebben. De overbezorgde familie wil haar het liefst binnenhouden, maar Maud heeft maar één doel: schilderen. Ze gaat werken bij een stugge, afstandelijke visboer op het platteland, waar ze zich, behalve met het huishouden, bezighoudt met het beschilderen van het huisje. Het geïsoleerde, ruige landschap transformeert ze in een veelkleurige eigen wereld, zonder opleiding of kennis van de schilderkunst. Langzamerhand groeien Everett en Maud naar elkaar toe: de gewonde vogel en de eenzame kraai. Op zevenenzestigjarige leeftijd sterft Maud aan de gevolgen van een longontsteking. Na Everetts dood in 1980 wordt het huisje gerestaureerd, waar de naïeve volkskunst van Maud Lewis nog steeds te bewonderen is.

   

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Vrijdag 10 november 2017 

Tulipani

Mike van Diem


Met: Gijs Naber, Anneke Sluiters, Giancarlo Giannini, Ksenia Solo, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro
Nederland, Italië, Canada 2017 - 90 minuten

Klik hier om te reserveren voor de voorstelling van 14.00 uur

Klik hier om te reserveren voor de voorstelling van 20.15 uur

Sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodramp nooit meer natte voeten wenst. Hij fietst naar Zuid-Italië, waar hij tulpen gaat kweken en dan spoorloos verdwijnt. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde. Derde speelfilm van Mike van Diem (KARAKTER).

Ondanks dat dit pas de derde speelfilm van zijn hand is, geniet Mike van Diem wereldwijd hoog aanzien. Zijn debuutfilm KARAKTER won een Oscar. TULIPANI opende dit jaar de 37ste editie van het Nederlands Film Festival in september jl.

   

Pagina 1 van 3